Hanneke Gelderblom-Lankhout

Exposite tante Zus naar Veghel


In Bibliotheek Veghel is van 2 september tot en met 11 oktober 2019 de reizende tentoonstelling ‘De Onderduikkinderen van Tante Zus’ te zien. 'Tante Zus’ was de schuilnaam van de Haagse schilderes Ru Paré (1896-1972) die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven redde van 52 joodse kinderen. De mobiele educatieve tentoonstelling is gemaakt door het Museon, in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland.

In het kader van de herdenking van Operatie Market Garden is ‘De onderduikkinderen van Tante Zus’ in de bibliotheek te bezoeken door groepen 7 en 8. Er is een educatief programma gemaakt dat, naast het bezoek, bestaat uit voorbereiding op school. Tijdens het tentoonstellingsbezoek wordt verder ingaan op het leven van Ru Paré en de verhalen van onderduikkinderen toen en vluchtelingen nu. Een van de kinderen die door Ru Paré zijn gered, is natuurlijk Hanneke Gelderblom.

Voor meer informatie, klik hier voor de site van de Cultuurkade.

Hannekelief

Verkoop


Hannekelief is voor €12,50 te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Boekhandel Maashorst in Uden, Bakkerij van Dam in Eerde, Museon in Den Haag, Primera in Scheveningen, Nimo Boek in Monnickendam en bij André van der Linden in Mariaheide.

Het boek is ook te bestellen. Stuur een mailtje naar info@andrevanderlinden.nl
en het wordt geregeld.
Er komen dan mogelijk wel €3,90 verzendkosten bij. Meer weten, bel of app 06-29225309.