Hannekelief

Tante Zus op tv in Kruispunt


Het bijzondere verhaal van de onbekende verzetsheldin, Ru Paré was in april 2018 op tv te zien in Kruispunt. In het programma komen de nog levende ‘kinderen van tante Zus’ bij elkaar. Ze brengen een ode aan haar daden en gedenken de speciale band met Ru, die tot ver na de oorlog is blijven voortbestaan.

Ellen Frankehuis (91) is een van hen. Nadat haar vader en moeder in kamp Westerbork terecht komen, staat het jonge meisje er helemaal alleen voor. Met moeders laatste woorden “we komen er wel doorheen” in haar achterhoofd vlucht ze van adres naar adres, geholpen door Ru Paré. Wat Ellen niet weet, is dat ze haar ouders nooit meer zal ontmoeten. Ze heeft lange tijd gezwegen over de oorlog, tot voor kort. Samen met haar kleindochter vertelt ze het verhaal van angst en overleven, maar ook van hoop en heldendaden.
Ook Hanneke komt in de uitzending aan het woord. Hanneke was samen met haar broer ook de drijvende kracht achter de tentoonstelling over Ru Paré in het Museon in Den Haag en de reünie van de kinderen.

Je kunt de uitzending hier nog bekijken

Hannekelief

Verkoop


Hannekelief is voor €12,50 te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Boekhandel Maashorst in Uden, Bakkerij van Dam in Eerde, Museon in Den Haag, Primera in Scheveningen, Nimo Boek in Monnickendam en bij André van der Linden in Mariaheide.

Het boek is ook te bestellen. Stuur een mailtje naar info@andrevanderlinden.nl
en het wordt geregeld.
Er komen dan mogelijk wel €3,90 verzendkosten bij. Meer weten, bel of app 06-29225309.