Hannekelief

'Waarom schrijf je me niet'


Het Herdenkingscomité Monnickendam houdt van 7 t/m 26 mei en 3 t/m 18 juni 2019 de tentoonstelling met de titel “Waarom schrijf je me niet” in de Grote Kerk van Monnickendam. Ook Hannekelief heeft een klein plekje gekregen op de expositie.

De tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet” – Post uit de vergetelheid vertelt met authentieke brieven en briefkaarten uit getto’s en nazi-kampen het verhaal van vervolging en vernietiging in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De poststukken zijn de sporen die mensen op hun reis hebben nagelaten. De tentoonstelling gaat ook vooral in op de vraag welke betekenis de verhalen nog hebben voor nu. In de tentoonstelling wordt de reis van drie hoofdpersonen gevolgd – een pubermeisje, het Joodse meisje Wanda Verduin, een verzetsman, Nico Peeters en een jonge Joodse man, Jules Schelvis – en hun familie vanuit hun woonplaats in Nederland langs kampen en getto’s. Hun geschiedenis wordt in korte films verteld door drie vertellers. De films kunnen ook op de website worden bekeken op www.pudv.nl.

Hannekelief

Verkoop


Hannekelief is voor €12,50 te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Boekhandel Maashorst in Uden, Bakkerij van Dam in Eerde, Museon in Den Haag, Primera in Scheveningen,Nimo Boek in Monnickendam en bij André van der Linden in Mariaheide.

Het boek is ook te bestellen. Stuur een mailtje naar info@andrevanderlinden.nl
en het wordt geregeld. Er komen dan mogelijk wel €3,90 verzendkosten bij.
Meer weten, bel of app 06-29225309.