Hannekelief

Naar de bibliotheken


Een lading boeken is begin augustus verscheept naar het boekenmagazijn van de Nederlandse bibliotheken in Zoetermeer. Binnenkort is Hannekelief in heel Nederland gratis te lezen. Hieronder is de recensietekst te lezen aan de hand waarvan bijna honderd bibliotheken in Nederland besloten Hannekelief in de collectie op te nemen:

Waargebeurd verhaal over een Joods meisje dat in 1944 onderduikt in het Brabantse Eerde. Het verhaal, gereconstrueerd door de Brabantse schrijver, wordt verteld vanuit het perspectief van de 8-jarige Hanneke. (De volwassen Hanneke Gelderblom-Lankhout zat later jarenlang voor D66 in de Eerste Kamer). Hanneke wordt van Den Haag naar Brabant gebracht door Tante Zus (de Haagse schilderes/verzetsheldin Ru Paré, die met haar netwerk van onderduikadressen 52 kinderen redde). Ze komt uiteindelijk bij de lieve tante Joske en oom Jan. Ze redt het daar, doordat haar duidelijke instructies zijn gegeven, maar ook doordat een priester haar een spoedcursus katholicisme geeft en haar bij de kloosterzusters doopt. Zo kan ze als keurig katholiek logeetje mee doen aan de Eerste Communie en valt ze niet op. Aan het eind van haar onderduikperiode wordt het nog erg gevaarlijk, als Eerde in de frontlinie van Operatie Market Garden ligt. Het verhaal in korte getitelde hoofdstukken, eenvoudig taalgebruik en veel dialoog, geeft goed beeld van de betekenis van onderduiken. Met vele zwart-wit foto's (zowel persoonlijke als nieuwsfoto's), fragmenten uit brieven en (persoonlijke) documenten. Vanaf ca. 10 jaar. Waargebeurd verhaal.

Hannekelief

Verkoop


Hannekelief is voor €12,50 te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Boekhandel Maashorst in Uden, Bakkerij van Dam in Eerde, Museon in Den Haag, Primera in Scheveningen,Nimo Boek in Monnickendam en bij André van der Linden in Mariaheide.

Het boek is ook te bestellen. Stuur een mailtje naar info@andrevanderlinden.nl
en het wordt geregeld. Er komen dan mogelijk wel €3,90 verzendkosten bij.
Meer weten, bel of app 06-29225309.