Hannekelief

Hanneke ontmoet Wim


Ondanks dat het erg warm was in dorpshuis d’n Brak, sprak het publiek na afloop van kippenvelmomenten. Het programma afgelopen vrijdag was gevarieerd en gaf een inkijkje in de tweede editie van ‘Klein in een wereldoorlog. Mariaheide 75 jaar bevrijd’. Hoogtepunt was de ontmoeting na 75 jaar tussen Wim van Hoof (91) en ‘Hannekelief’.

Hanneke Gelderblom, het joodse meisje uit het boek van André van der Linden, was in 1944 ondergedoken in Mariaheide, toen haar moeder haar daar terugvond. Op de boerderij waar Van Hoof boerenknecht was. Natuurlijk kenden ze elkaar niet terug na drie kwart eeuw. En Hanneke was niet het enige geëvacueerde kind bij Aart en Cato van Asseldonk. Maar toch waren ze even terug in de tijd. Zo’n 125 belangstellenden zagen hoe Hanneke en Wim de eerste exemplaren van het boek in ontvangst mochten nemen van mede-auteur Gerard van Asseldonk.

Hannekelief Het boek is voor €15,- ondermeer te koop bij boekhandel Schellen in Veghel en Bruna in Uden. In Mariaheide kan men terecht in D’n Brak en bij groentenwinkel van Asseldonk. Kijk voor meer informatie over ‘Klein in een wereldoorlog. Mariaheide 75 jaar bevrijd’ op Mariaheide Bevrijd.

Omroep Meierij was er ook. Klik hier voor het verslag.Hannekelief
Hannekelief

Verkoop


Hannekelief is voor €12,50 te koop bij Boekhandel Schellen in Veghel, Boekhandel Maashorst in Uden, Bakkerij van Dam in Eerde, Museon in Den Haag, Primera in Scheveningen,Nimo Boek in Monnickendam en bij André van der Linden in Mariaheide.

Het boek is ook te bestellen. Stuur een mailtje naar info@andrevanderlinden.nl
en het wordt geregeld. Er komen dan mogelijk wel €3,90 verzendkosten bij.
Meer weten, bel of app 06-29225309.